Chenonceau. Povestea unei pasiuni

Chenonceau. Zidurile lui spun o poveste. Povestea unui rege, Henry al II-lea, si a  doua  femei, Diane de Poitiers si Catherine de Médicis. Prima e iubita, careia regele ii daruise Chenonceau, cea de-a doua e sotia, obligata sa astepte moartea lui Henry pentru a-si alunga rivala si a pune stapanire pe domeniu. Ea e cea care va construi cele doua galerii peste Podul Dianei, dand castelului aspectul actual.

Pentru mine, Chenonceau are un aer de poveste, ca de altfel toate castelele de pe Valea Loirei. Odata ce a patruns in interior, calatorul nu ar fi deloc mirat sa il vada pe Alexandre Dumas rescriind cu un aer preocupat pasaje din Cele doua Diane, carte care a facut-o cunoscuta in lumea intreaga pe Diane de Poitiers. Istoria castelului se impleteste cu cea a stapanelor sale, de unde si numele de ‘Castelul Damelor’. Pot fi vazute, de altfel, in muzeul de ceara care le este rezervat, unde sunt reprezentate in marime nat...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.