Călătorie culinară în Lorena

Faptul că ne simţim bine sau nu într-o ţară are legătură de obicei şi cu bucătăria de acolo, de unde ideea de a lansa o provocare colaboratorilor şi cititorilor  LumeaMare: împărtăşiţi cu noi secretele culinare ale locurilor pe care le-aţi vizitat! Personal, mi-am dorit mereu să aflu mai multe despre mâncarea chinezească, pe care o ador!

Încep eu această călătorie, cu o reţetă reprezentativă pentru Lorena, regiune aflată în Nord-Vestul Franţei. E singura regiune franceză mărginită de trei ţări: Belgia, Luxemburg şi Germania. Împreună cu Alsacia, o parte a Lorenei e anexată Germaniei în 1871; cele două regiuni vor fi redate francezilor abia în 1919. Această înstrăinare a marcat puternic Franţa, aşa cum a făcut-o de altfel, în 1916, şi bătălia de la Verdun, una din cele mai sângeroase din cel de-al doilea război mondial. Aţi ghicit, Lorena nu e Coasta de Azur, dar asta nu o împiedică să aibă farmecul ei...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.