Casnic sau nomad?

Una dintre cele mai triste imagini care mi-au rămas din copilărie este aceea a unui câine ţinut în lanţ, undeva într-o curte de ţară. Nu m-a impresionat atât de mult captivitatea – poate eram prea mică pentru a înţelege ce înseamnă – cât felul în care animalul se rotea, neobosit, în cercul pe care îl crease de jur împrejurul cuştii. Iarba se mâncase, pământul se bătătorise, iar câinele numit Haiduc – vai ce ironie! – nu îşi găsea liniştea şi nu putea sta locului, încercând cu mişcări de perpetuum mobile să forţeze limitele lanţului.

Mă gândesc că există foarte mulţi oameni a căror viaţă se poate regăsi în această imagine. Cu toţii avem un lanţ de gât şi ne învârtim, mai de bună voie, mai siliţi de societate, într-un cerc bătătorit de: tabieturi, obligaţii, casă, slujbă, familie, prieteni, promisiuni, vise, amăgiri, ziua de salariu, cumpărături la Carrefour, o bere...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.