Casa mea, pământul

Pentru cei  care nu l-au văzut, o scurtă prezentare a filmului Home şi mai ales a realizatorului Yann Arthus Betrand. Dacă sunteţi pasionat de fotografie, aruncaţi o privire pe site-ul www.yannarthusbertrand.org. Veţi găsi aici fotografii incredibile făcute din elicopter, Yann Arthus Bertrand fiind un deschizător de drumuri în domeniu. Albumul de fotografie Pământul văzut din cer, s-a vândut în nenumărate exemplare.

Yann Arthus Bertrand e foarte angajat în tot ce înseamna ecologie, fiind un susţinător al dezvoltării durabile, dorinţa sa de a se angaja pentru protejarea mediului înconjurător concretizându-se în cadrul fundaţiei Good Planet.

Filmul Home, difuzat gratuit pe Internet, e filmat în aceeaşi manieră ca fotografiile, adică din cer. Imaginile din cele 55 de ţări filmate sunt spectaculoase, deci să le lăsăm să vorbească, sperând că mesajul va fi transmis! În versiunea în engleză, comentariul audio e asigurat de către Glen Close, fiind unul de excepţie. Vizionare placută!

 

Precizare: daca nu merge filmul aici pe site, link-ul e acesta!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.