Călătorie în lumea pionierilor

Mă întorceam cu fetiţa mea de la cor când am auzit-o cântând, cu multă mândrie şi importanţă: „Şoimii patriei, şoimii patriei, spre lumină vom zbura; şoimii patriei, şoimii patriei , pentru tine ţara mea”

M-am oprit în mijlocul străzii şi am întrebat-o de unde ştie melodia. Mi-a răspus că a făcut-o la cor. Nu mi-a venit să cred, am crezut că glumeşte. În scurt timp după asta am aflat de concertul pe care dirijorul Voicu Popescu şi Corul de Copii Radio, împreună cu grupul coral Sound, îl pregăteau: Salut voios de pionier!

Aseară am fost la acest concert. Am avut, ca toată lumea, reţineri până în ultima clipă. Mă întrebam de ce trebuie să răscolim un trecut care nu a fost tocmai unul fericit, de ce trebuie să ne infectăm auzul, din nou, cu cele mai nesuferite cântece patriotice. Nu puteam să nu mă gândesc la orele petrecute în soarele insuportabil al...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.