Aşa cum titlul original al cărţii „L’Usage du monde”, scrisă de Nicolas Bouvier, este greu de tradus, tot aşa, conţinutul şi complexitatea acestei călătorii literare este greu de cuprins într-un traseu scurt - precum este o recenzie. De aceea nu îmi propun decât sa aştern câteva gânduri, completate de citate, mici fragmente din călătoria incredibilă pe care autorul a făcut-o la începutul anilor 1950.

Cartea în sine este surprinzătoare atât prin subiectul ei cât şi prin felul în care este scrisă. Avem un traseu dificil, parcurs în condiţii extreme, cu provocări şi pericole greu de imaginat; o călătorie de un an jumătate care devine, în anumite perioade, mod de viaţă. Avem doi artişti (unul fotograf şi scriitor, al doilea pictor) care reuşesc minunea de a se înţelege şi ajuta pe tot acest parcurs – se ştie că o călătorie, chiar şi scurtă, este o probă riscantă pentru or...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.