Biblioteca Virtuală – trei idei

Îmi place din când în când să caut idei legate de cum poţi călători mai bine sau mai frumos, ce anume să urmăreşti când eşti pe drum şi aşa mai departe.

Astăzi am scos din biblioteca virtuală trei idei, pe care vă invit să le analizaţi.

1. Nu contează cum călătoreşti sau ce spune lumea despre felul în care ai ales să călătoreşti. Arta de a merge cu rucsacul în spate nu este neapărat superioară opririlor la hoteluri de lux, dacă ne permitem acest lucru. Important este ce aducem cu noi acasă dintr-o călătorie, felul în care mintea noastră se îmbogăţeşte, pasiunea adevărată care nu se măsoară în numărul de stele de pe perna pe care punem capul seara.

Wildjunket.com încearcă să analizeze această idee în articolul: Are you a travel snob?

2. Îmi plac călătoriile tematice, “focusate”, cum s-ar spune în limbajul actual de business şi antreprenoriat :-). Incursiuni în care să urmărim o idee, o atracţie. De exemplu mă gândesc ca la vară să îmi plimb copilul pe la castelele de pe valea Loirei şi să mă concentrez în a mă documenta cât mai mult asupra istoriei şi vremurilor în care acestea nu erau obiective turistice; sau mi-ar plăcea să îmi fac un traseu în funcţie de locurile în care aş putea admira picturile lui Van Gogh.

Legat de ultimul punct, am şi găsit ceva interesant pe matarodtrips.com: Following Van Gogh through Europe

3. Carlo Goldoni spunea: “A wise traveler never despises his own country.”/”Un călător adevărat nu îşi dispreţuieşte niciodată propria ţară”. Aş îndrăzni să merg mai departe şi să spun că un călător adevărat trebuie măcar să îşi cunoască ţara. Şi capitala. Dacă vreţi că cunoaşteţi cu adevărat Bucureştiul, cu bune şi rele, vă invit să începeţi cu retrospectiva metropotam.ro: Ce am văzut, ce ne-a plăcut şi ce ne-a enervat rău de tot

Lectura plăcuta şi un week-end plin de idei!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.