O nouă călătorie cu gust

O nouă călătorie cu gust

În mod normal percepem o călătorie ca pe o deplasare a corpurilor noastre (mai mult sau mai puţin sportive, ca să nu zic altfel) către destinaţia aleasă. Câţiva dintre noi reuşim să călătorim şi cu gândul, lăsându-ne ghidaţi de papilele gustative, mereu amatoare de cunoaştere, de noi descoperiri.

Prin decembrie 2009 am avut ocazia să îl întâlnim pe Adi Hădean şi să călătorim astfel, mai întâi imaginar, prin ţinuturile româneşti (noi nu am ajuns dar unii chiar au avut noroc) şi apoi încercând cu adevărat savoarea unui meniu italienesc, prin patria lui „dolce vita”.  Vestea bună e ca în ianuarie se anunţă o nouă vizită a lui Adi la Bucureşti şi ne pregătim să gustăm din însorita Spanie (nu vă e cald deja?).

La prima incursiune în Italia cu greu am reuşit să fotografiez felurile de mâncare, nefiind obişnuit până acum să fac şi altceva decât să-mi satisfac plăcerea gurmandă:

DSC_0102 DSC_0110 DSC_0120

Şi ca să nu o mai lungim, că deja mi s-a facut foame, iata ce ni se pregăteşte în 28 ianuarie, cînd vom poposi în Andaluzia:

A1 tortilla-verduras-queso-y-jamon-021-400x267 A2 pinchos-cortez-con-patatas-bravas-031-400x267 A3 gatos-negros1-400x267

iar în 29 ianuarie vom urca în Valencia

V1 mauros-i-cristians-04-400x267 V2 bacalau-con-verduras-i-arroz-06-400x267 V3 mousse-de-taronja-03-400x267

conduşi de Adi Hădean până la capăt. Un click pe numele lui şi aflaţi toate detaliile.

Ne vedem acolo!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.