Biblioteca virtuală, raftul cu citate

De când am intrat în publicitate şi până am ieşit din ea, am ştiut ca nu este aşa de complicat să scrii o poveste sau un text lung. Ceea ce este greu cu adevărat este să spui o poveste în câteva cuvinte. Sau să spui două cuvinte care să transmită o poveste. De aceea, chiar dacă numeroasele volume cu citate apărute în ultima vreme tind să mă plictisească, am momente în care îmi place să le deschid la întâmplare şi să găsesc acele picături concentrate de înţelepciune sau inspiraţie care îmi oferă minunata senzaţia de: "asta parcă am spus-o eu". E un mod inocent de a fura din inteligenţa altora fără a fi arestat pentru asta. E fructul oprit minţii tale dar pe care, atunci când muşti din el cu sete, îl recunoşti şi ştii că şi pomul tău ar fi putut rodi aşa.

Pe blogul lui Dragoş Roua am găsit şi alt rol al citatelor, acela de a te motiva pentru a duce la bun capăt ceea ce trebuie sau vrei ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.