Oraşul Julietei lui Shakespeare

Aşa-i că vine primăvara? Simţiţi şi voi? De data asta e sigur, chiar am scăpat de frig, sau cel puţin aşa sper, din suflet, că taaaaare m-am mai săturat! O fi ea frumoasă iarnă, incredibilă vacanţă la ski, sexy Uggs-ii (sau nu?), mare bucuria copiilor când ninge dar ajunge! Mărtişoare aţi primit/oferit? Dacă mă gândesc bine, de-acum vara va veni repede, doar ştim cu toţii ce repede trece timpul. Planuri de vacanţă aveţi?

Mie tare mi-ar plăcea să merg la vară în Italia, la Verona. Cunosc oraşul, e foarte frumos, sigur aţi auzit şi voi de casa Julietei, unde se înghesuie toată lumea să atingă sânul drept al  bietei statui sau să urce în balcon. Se spune că, dacă îţi cauţi sufletul pereche şi o atingi pe Julieta, o să îl găseşti cu siguranţă.  Aşa o fi, ce am reţinut eu din toată povestea e ‘’dragostea’’ cu care se împingeau turiştii ca să ajungă cât mai repede la ţintă.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.