Românii văzuţi de alţii

Ideile preconcepute…oricât de deschişi am fi, atunci când auzim scoţian primul cuvânt la care ne gândim e zgârcit. Exemplele sunt numeroase… v-aţi întrebat însă vreodată cum ne văd pe noi străinii? Şi nu mă refer la cei care nu au pus vreodată piciorul în România, ci la oameni care au trăit o vreme în ţara noastră. M-am amuzat să traduc câteva rânduri de pe un grup de pe Facebook scrise de un francez care descrie cu mult umor viaţa în Bucureşti astfel :

- Berea e de două ori mai ieftină decât în Franţa şi în plus sticlele au 50 cl.; romanii nu cunosc versiunea 33 cl. sau 25 cl, dar cine se plânge?

- Raionul salam al unui supermarket e imens, însă caşcavalul nu prea are gust (pentru un francez să nu mănânce brânză mult timp e greu!)

- Claxonul

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.