Who’s who?

Personajul din povestea mea trăieşte într-un desen animat, e leneş, portocaliu cu dungi negre şi adoră lasagna. Nu pierde nici o ocazie să îşi scoată din pepeni stăpânul, iar dacă ar fi după el, ar sărbători Crăciunul de trei ori pe an. Nu că ar fi el foarte pios, îi plac cadourile, atâta tot.

Dacă sunteţi curioşi care-s originile lasagna, ei bine, se pare că ar fi greceşti. Reţeta tradiţională, preluată în timpuri de demult de către romani,  e întâlnită azi în versiunea ei modernă în Bologna, una dintre cetăţile medievale cele mai bine conservate din Europa. Mortadella, prosciutto, tortellini, toate sunt produse specifice acestui loc. Oraşul nu e cunoscut însă doar pentru gastronomie, ci şi pentru faptul că a dat lumii întâia Universitate occidentală.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.