Work and Travel

În ultimii ani, studenţii români au urmat exemplul celor occidentali şi au început  să participe în număr din ce în ce mai mare la programe de genul Work and Travel care le permit să studieze, să călătorească şi să muncească în străinătate. Cei mai mulţi dintre cei care trăiesc o astfel de experienţă o descriu  ca fiind deschizătoare de noi orizonturi şi mai ales o lecţie de viaţă.

Un student care decide să candideze la programul Work and Travel trebuie să întrunească mai multe condiţii: să fie student la cursuri la zi, la o facultate de stat sau, în cazul uneia particulare, aceasta să fie acreditată, să aibă media generală peste 7 (se pare că această condiţie a fost scoasă), să cunoască limba engleză (sau a ţării unde decide să plece), să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani şi să fie dispus să lucreze în industria turismului şi a serviciilor. Partea cea mai frumoasă ş...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.