1600 de urşi panda

"Ce-are turnu' de s-a stins? Aaa, uitasem de Earth Hour... Păi nu ziceau că acţiunea durează o oră? De ce l-au (re)aprins aşa repede?"

Pentru al doilea an consecutiv, Parisul s-a asociat iniţiativei WWF Earth Hour, 60 de minute pentru planetă. Astfel, sâmbătă 27 martie, peste 240 de clădiri şi monumente pariziene au stins luminile de la 20:30 la 21:30 : Luvrul, Notre Dame, Panteonul, Opera Garnier etc. Turnul Eiffel a făcut excepţie, rămânând în întuneric doar cinci minute. La picioarele lui, au fost aprinse 1600 de lumânări constituind cifra 60, simbol al mobilizării pariziene.

Mai mult de 2000 de oraşe din întreaga lume s-au alăturat ediţiei 2010 a Earth Hour, obiectivul fiind atragerea atenţiei asupra schimbărilor climatice din ultima vreme, cauzate de folosirea iresponsabilă a resurselor planetei.

Şi aici ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.