Şi Yves a creat moda

Expoziţia eveniment Yves Saint Laurent 11 martie-29 august 2010, Paris

În 22 ianuarie 2002, în timp ce îşi luă rămas bun de la lumea modei, Yves Saint Laurent a rostit următoarele cuvinte :« Nu vă voi uita niciodată!». Cei prezenţi au sesizat, bineînţeles, ironia. Ştiau cu toţii că nimeni nu l-ar putea uita vreodată pe marele Yves.

La doar 26 de ani, Saint Laurent semna o primă colecţie, după debutul în atelierele lui Christian Dior. În 44 de ani de activitate, a inventat costumul feminin cu pantaloni, look-ul safari, a transformat smokingul într-un articol vestimentar modern, fiind primul care a adus transparenţe pe podiumuri, reinventand în permanenţă moda printr-o serie de gesturi revoluţionare, ca de exemplul portretul nud realizat de Jeanloup Sieff pentru campania publicitară a unuia dintre parfumurile ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.