Rezumatul săptămânii 12-18 aprilie

Săptămâna trecută a fost ceva mai ciudată pentru cei care călătoresc, indiferent dacă a fost de plăcere sau cu treburi. Eu personal nu am simţit niciun nor deasupra capului, doar obişnuitele păsărele…:D Dar nu vreau să îmi imaginez cum l-au simţit cei care au rămas blocaţi prin aeroporturi, cei care şi-au dat peste cap planuri de vacanţă minuţios elaborate şi aşa mai departe.

La noi în LumeaMare nu a fost nici nor şi nici vreo altă calamitate. Am călătorit nestingheriţi prin mai multe locuri, am văzut exopoziţii sau spectacole şi am cunoscut oameni despre care vă vom povesti, pe scurt, mai jos:

Am revenit mai întâi la Cairo şi v-am povestit cum am văzut noi partea creştină a acestuia dar şi partea islamică sau romantismul prezent pe străzi în ziua de Sfântul Valentin.

La capitolul O fotografie pe zi, am închinat o imagine şi un gând Poloniei, a cărei tragedie a completat profilul întunecat al săptămânii.

Şi ca să ne înveselim puţin, ne-am dat întâlnire cu extratereştrii şi am avut parte de un zbor palpitant deasupra liniilor Nazca.

Nu am refuzat o oprire în Istanbul, unde am aflat că sunt foarte multe de făcut şi de văzut.

Am trecut puţin şi prin Paris, pentru a vizita expoziţia dedicată celui despre care se spune că a dat putere femeii, Yves Saint Laurent.

Şi pentru că la Bucureşti a avut loc un spectacol deosebit, Lacul lebedelor pe gheaţă, am căutat şi noi prin arhiva cu imagini, pentru a alege cele mai frumoase fotografii, pe care le-am reunit în eseul Lebede şi lebede.

Tot din Bucureşti a venit o poveste plină de gust, savoare şi surpriză, în articolul Eu când vreau să mănânc, mănânc.

Călătorind mai departe pe meleagurile noastre, am descoperit încă o bijuterie ascunsă din România, Muzeul de Chihlimbar de la Colţi.

Veştile bune au venit pentru câştigătorul concursului prieteniei şi pentru toţi cei interesaţi de evenimenele noastre, pentru că am anunţat cea de-a patra ediţie a întâlnirii concurs de Poveşti din LumeaMare.

La final, să le urăm încă o dată succes celor doi alpinişti care au plecat în cea mai temerară expediţie românească, 600 de kilometri pe schiuri prin Groenlanda şi să ne energizăm cu puţină muzică de la prietenii noştrii The Pixels.

Vă dorim o săptămână senină şi cu gânduri bune!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.