Concurs: colţul tău din România

Acest articol e prea ambiţios pentru a avea un singur autor. E un articol despre România, despre locuri deosebite din România. Scris de mai multe persoane, din mai multe perspective, ar fi cu siguranţă mai complet şi mai pertinent decât dacă l-aş scrie singură, inspirându-mă din diferite surse. LumeaMare e un site de impresii trăite, nu de relatări seci despre diferite locaţii, aşa că vă cer ajutorul.

Tot ce aveţi de făcut, pentru a participa, e să lăsaţi un comment cu câteva rânduri despre locul vostru de suflet, eventual însoţite de câteva poze, pe care le puteţi trimite la noutati (at) lumeamare.ro.  Poate fi o rezervaţie naturală, un oraş, un sat, un muzeu, un munte, orice, atât timp cât ne spuneţi sau ne arătaţi, de exemplu printr-o poză, ce îl face deosebit. Ne interesează experienţele personale în primul rând, nu o înşiruire de obiective turistice. De aceea va trebui să ne spuneţi şi de ce vă este apropiat acel loc.

Toate gândurile voastre vor apărea într-un articol, sper eu cât mai lung, odată ce perioada alocată concursului ia sfârşit, adică peste două săptămâni, în 4 mai. Unul dintre comentatori va câştiga, prin tragere la sorţi, un abonament pe cinci luni la revista Naţional Geographic, ediţia în limba romană. Haideţi să gândim pozitiv, să nu ne mai cramponăm de infrastructură şi de ce nu avem, ci să încercăm să promovăm acel colţ de Românie care ne-a intrat în suflet!

Încep eu lista cu Salina de la Turda, recent renovată, care arată aşa :

Nu mă pot abţine să nu pomenesc şi Muzeul Astra din Sibiu. E un loc autentic şi unic în Europa, unde mă simt bine de câte ori mă duc.

Mai departe, aveţi cuvântul!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.