Germania, mereu surprinzătoare 2

Din Munţii Pădurea Neagră izvorăşte Dunărea, ştim cu toţii. Mai precis de la Donaueschingen, unde se întâlnesc râurile Brigach şi Breg . Cred că locul e extraordinar, şi abia aştept să îl văd. Voi aţi fost acolo?

Pentru mine însă Pădurea Neagră înseamnă ceasuri cu cuc, jambon şi prăjitura cu ciocolată şi vişine  (Kirschtorte). Le-am descoperit într-o zi de vară, într-o plimbare la 1036 de metri înălţime, la Mummelsee. Ziua, lacul e destul de liniştit, însă se spune că în nopţile cu lună plină împrejurimile prind viaţă. Nimfele lacustre şi regele lor se arata muritorilor. Aşa că aprovizionaţi-vă cu jambon de Pădurea Neagră şi cu Kirschtorte şi aşteptaţi, aşteptaţi, aşteptaţi…Vor apărea chiar atunci când vă veţi spune că v-aţi pierdut răbdarea şi veţi fi pe punctul d...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.