Thoiry, o altfel de grădină zoologică

Vă amintiţi de copilărie, când visam să vedem animalele sălbatice la ele acasă, şi nu în cuşti mici şi austere? Dacă nu aţi ajuns încă în Africa... a venit ea în Europa!

Grădina zoologica Thoiry e unul dintre locurile unde puteţi vedea animalele într-un mediu foarte apropiat de mediul lor natural, instalaţi confortabil în autoturismul personal. Locul ăsta magic se afla la aproximativ o oră depărtare cu maşina de Paris, şi găzduieşte aprox. 1000 de animale (în jur de 130 de specii) pe o suprafaţă de 100 de hectare. Nu imi prea plac grădinile zoologice, nu sunt de acord cu principiul îngrădirii animalelor pentru plăcerea oamenilor, dar dacă tot trebuie să existe, măcar să fie ca cea din Thoiry, unde se încearcă şi protejarea speciilor pe cale de dispariţie. Probabil că nu mulţi dintre voi ştiau că în 2009, nu mai puţin de 6 bizoni au fost transferaţi de aici în România, pentru a contribui la repopularea...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.