Roland Garros 2010

În fiecare mai, străzile din cartierul meu sunt blocate iar maşinile care nu au permisul special acordat de primărie nu trec de barierele păzite de agenţi de poliţie. Vocea crainicului sau aplauzele răsună  în liniştea serii, iar ecranul uriaş se vede de la cel puţin patru străzi distanţă. Trăim cu toţii, vrem nu vrem, în ritmul Roland Garros-ului.

Anul acesta însă e special, şi asta pentru că pentru prima dată am asistat la un meci, şi nu unul oarecare, ci optimile de finală între Rafael Nadal şi Thomaz Bellucci. Lipsa de experienţă a brazilianului şi-a spus cuvântul, Nadal ştiind să profite de fiecare din stângăciile sale.  După cum puteţi vedea şi în fotografii, în momentul în care maestrul joacă, tribunele sunt pline.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.