La ţară în Bucureşti

La ţară în Bucureşti

IDEI DE WEEK-END – 1

Pentru că am constatat că cel puţin acum, de când a dat căldura, tot mai mulţi dintre voi sunteţi interesaţi de ieşiri în week-end, vom încerca să vă oferim în fiecare miercuri o sugestie de unde puteţi ieşi pentru o zi sau două, la sfârşitul săptămânii. Bineînţeles că nu vom putea acoperi toate gusturile sau nevoile, aşa că dacă veţi avea întrebari sau alte preferinţe vă rugăm să ni le adresaţi şi vom face tot posibilul să vă răspundem!

Pentru acest week-end avem o idee pentru familiile cu copii din Bucureşti: Ferma animalelor din comuna Pantelimon. Am aflat de ea dintr-un articol citit la chinezu şi pentru că vroiam să scoatem copilul undeva la aer, dar nu în clasicele parcuri, am dat fuga acolo.

Am ajuns super repede datorită indicaţiilor detaliate despre adresă pe care le găsiţi aici

Locul e ok, există animale, există loc de joacă şi un covor de gazon pe care să îţi fie mai mare dragul să ţopăi. Pe mesele din foişoare se mai găsesc creioane colorate iar câteva maşinuţe cu pedale generează mari dispute între prichindei. Bineînţeles că orăşeanca noastră a fost interesată de animale abia după ce s-a răcorit (sau mai bine zis încins) pe trambulină, inclusă şi ea în preţ. Mare lucru, cei care ştiu cât se plăteşte pentru 10 minute de ţopăială într-un parc înţeleg ideea. Intrarea la fermă este de 7 lei de persoană, indiferent dacă e vorba de adult sau copil.

În schimb tura cu poneiul este de 4,5 lei şi când spun tură, asta să înţelegeţi! Adică se suie copilul pe ponei, se face un cerc şi gata! Eu personal nu am mai întâlnit metoda asta, de obicei plăteam pentru 5 minute sau ceva de genul…

După ce tentaţiile majore s-au consumat, am ajuns şi la animale: magăruşi pufoşi, pui de ponei, adică nişte miniaturi, capre cochete care stăteau frumos la pozat, porcuşori sau cocoşi mândri de pantalonii lor. Spaţiile pentru animale nu sunt foarte generoase iar iepuraşii sunt de-a dreptul încorsetaţi în cuştile lor, mi-a fost tare milă.

Acelaşi minusuri legate de spaţiu şi lipsa umbrei le-aş putea critica şi la zona de joacă pentru copii. Puţin cam înghesuită şi expusă integral în soare, nu îmi imaginez cum va fi în toiul verii şi ce războaie vor ieşi între părinţii adăpostiţi în foişoarele umbroase, cu măsute şi scaune (foarte bună idee) şi copiii puşi la prăjit în soare. Deci dacă e să mergeţi evitaţi orele prânzului. Se pot organiza aniversări sau petreceri dar trebuie adusă mâncarea de acasă (există cuptor cu microunde). E bine să aveţi oricum un pacheţel, pentru că nu există restaurant.

La ieşire am luat un suc bio de pere şi am dat fuga alături, pâna la ferma reală de lapte, unde mi-a fost mai mare dragul să văd vacile care chiar păreau că se simt bine.

Era să ne căptuşim şi cu un pui de căţel care nu făcea parte din nicio fermă şi era tare amărât dar de data asta am scăpat…

Chiar dacă sunt şi plusuri şi minusuri, locul merită vizitat, mai ales de familiile care nu mai au rude sau bunici la ţară. În maxim 5 minute de la ieşirea dintr-o capitală poluată şi gălăgioasă vă veţi bucura de aer şi de mirosul de rigoare de fermă… dar ce nu facem noi ca să se bucure copilul de căpriţe?

Impresii scrise de: Roxana

Alte posibile activităţi de week-end pe lângă Bucureşti:

Relaxare antigravitaţională

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.