Dacă Luvrul ar fi un magazin

Îţi propun un mic exerciţiu de imaginaţie. În cazul în care Luvrul ar fi un magazin unde toate exponatele ar avea acelaşi preţ - să zicem 100 de lei - şi ai putea cumpăra unul singur, care ar fi acela şi de ce? Ne vom imagina că prin absurd vei fi singurul cumparator, deci poţi alege orice!

Poate te-ai îndrepta spre colecţia egipteană sau spre Venus din Milo? Ori Gioconda (Mona Lisa pentru anglo-saxoni) îţi face cu ochiul de mult? Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele celebrităţii acestui tablou, în afară de tehnica ireproşabilă sau de misterul care inconjoara de secole originea modelului care i-a pozat pictorului? Ştim cu toţii că a fost creat de către Leonardo da Vinci, întrebarea logică fiind ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.