Poiana Mărului

Vara încercăm tot mai des să evadăm din casă. Şi orice s-ar  spune despre aglomeraţia şi drumurile de la noi, cu puţin efort şi o trezire matinală se poate ajunge oriunde. În plus nu toată lumea este concentrată în Bucureşti aşa că, dacă sunteţi bănăţeni, vă este cu atât mai uşor să ajungeţi în locul despre care vă voi povesti astăzi! Poate îmi veţi urma sfatul şi veţi ajunge acolo chiar în acest weekend.

Dacă vă place muntele şi vreţi să fugiţi de poluare şi aglomeraţie, vă recomand cu multă căldură o locaţie încă autentică: Poiana Mărului. La 20 de km de Caransebeş, pe DN 68, se află oraşul Oţelul Roşu. De aici continuaţi spre comuna Zăvoi, unde în dreptul gării drumul coteşte la dreapta, spre DJ683. După 12 km veţi ajunge în Mărul, apoi la lacul de acumulare… iar după 8 km de drum spectaculos, veţi ajunge în Poiana Mărului, la altitudinea de 500 m.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.