Recomandă-ne o pensiune!

Pensiunile sunt ceva relativ nou în peisajul turistic românesc. În DEX, o pensiune e definită după cum urmează : PENSIÚNE s.f. 1. Întreținere (locuință și masă) primită de cineva într-o casă particulară în schimbul unei sume de bani; (concr.) casă-restaurant în care se dă o asemenea întreținere.

Ne-am dorit de la bun început să formăm o comunitate în jurul pasiunii pentru călătorii, o comunitate în care experienţa fiecăruia poate fi benefică pentru ceilalţi. De-a lungul timpului ţi-am cerut părerea în legătură cu muzeul tău preferat sau colţul din România care ţi-a intrat în suflet, ca să dau doar două exemple. Sigur că nu toţi călătorim la fel, însă în ultima vreme tot mai mulţi dintre noi se cazează la pensiuni, din mai multe motive. În primul rând atmosfera intimă, de casa familială în majoritatea cazurilor, grija pe care o au gazdele pentru oaspeţii lor (concurenta funcţionează !) şi nu în cele din urmă preţurile care sunt mult mai avantajoase decât la hotel.

Nu ştiu voi cum faceţi când căutaţi o pensiune, dar eu am două surse : internetul şi recomandările prietenilor. Din păcate nu toţi proprietarii de pensiuni sunt familiarizaţi cu tainele website-urilor, aşa că, dacă ştii o pensiune care merită recomandată, spune-ne şi nouă de ea! Eu am început deja seria recomandărilor, în articolul despre Poiana Mărului. Aşa cum spuneam şi acolo, mi-a plăcut Casa cu Meri pentru gazdele care au fost mereu zâmbitoare si atente, pentru că e chiar mai frumos decât în poze, pentru că am simţit că am fost primiţi cu drag şi cu ospitalitatea de care am fost mereu mândră, a bănăţenilor mei!

În călătoria ei magică din Maramureş, Roxana a recomandat şi ea pensiunea Carmen, un loc cu gazde primitoare si preţuri accesibile. Cât despre Roua de Munte de la Baile Herculane, mai bine o las pe ea să vă povestească: “Mi-aş dori să pot deschide ochii în fiecare zi către această privelişte, să simt gustul mâncării sănătoase şi să respir aerul de acolo. Chiar dacă e puţin mai mult de mers de la pensiune până în centrul vechi, locul este deosebit iar oamenii, ca de obicei, fac diferenţa.”

Dragi călători, vă aşteptam cu drag recomandările! Dacă e posibil, trimiteţi-ne şi o fotografie la e-mailul : noutăţi (at) lumeamare.ro

Noi vom aduna toate ponturile primite de la voi într-un articol, pentru că toţi cititorii noştri să poată profita de pe urma lor!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.