Cum să te îndrăgosteşti de sudul Franţei

Sudul Franţei e o poveste. O poveste pe care o scrii singur, păşind pe câmpuri de lavandă sau pe plajele Mediteranei, cutreierând sătucuri izolate de care nimeni nu a auzit sau dimpotrivă, oraşe cu nume atât de rezonant: Cannes, Nice, Grasse, Montpellier, Marseille. Autenticitate sau lux? Alegerea îi aparţine fiecăruia şi, în definitiv, le putem alege chiar pe amândouă dacă ne dă mâna. Aici e posibil!

Mi-am petrecut sfârşitul verii într-un astfel de loc uitat de lume, Popian, unde telefonul celular era inutil pentru că reţeaua era foarte proastă şi unde conexiunea era şi ea alarmant de ineficientă pentru cineva obişnuit în permanenţă să fie conectat la… la ce până la urmă? Aşa cum ni se întâmplă tuturor, după o zi de sevraj uitasem de tehnologie şi mă bucuram de căldura verii, de mare, de plimbări prin câmpuri cu vie sau măslini şi de viaţă aşa cum nu o mai trăisem de ceva vreme. Doar clopotul din tur...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.