Şocuri culinare

Articolele culinare atât de inspirate ale lui Alex sau ale lui Adi Hadean şi discuţia iniţiată de Roxana despre ce învăţăm din călătorii m-au dus cu gândul la primele mele experienţe culinare din străinătate. Nu alea fericite, din Ungaria, ţară unde am văzut eu prima dată autostrăzi, în treacăt fie spus… Ci cele nefericite, din Franţa.

Eu cred cu tărie în teoria conform căreia gustul se educă. Nu din întâmplare nouă românilor ne plac micii şi sarmalele ci pentru că de mici suntem obişnuiţi cu ele. Sigur că biologicul are un cuvânt de spus, însă educaţia, deschiderea spre nou, sunt şi ele foarte importante. Dacă de mici am fost obişnuiţi să încercăm cât mai multe, asta nu poate să ne fie decât benefic pe mai departe. Ei bine, supa de găină a bunicii mele sau legumele şi fructele cu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.