O aniversare cu poveşti amuzante

O aniversare cu poveşti amuzante

Se spune că râsul este cel mai bun medicament, că apropie oamenii şi reduce anxietatea, că ajută la vindecare sau chiar la slăbire. Indiferent care sunt explicaţiile şi efectele benefice adevărate ale râsului, aş putea spune, modificând puţin o afirmaţie a invitatului nostru Bogdan Teodorescu, că râsul şi călătoriile nu pot face rău nimănui. De aceea am ales pentru aniversarea unui an de LumeaMare şi pentru cea de a şasea ediţie a Poveştilor din Lumea Mare, să vorbim despre amintiri amuzante din călătorie. Cei care au fost pot confirma, cei care nu au fost pot să regrete, am reuşit să administrăm o porţie bună de râs. Au fost emoţii, au fost premii, au fost aplauze. A fost un final perfect pentru un an de muncă şi o încurajare minunată pentru a continua.

Ştiţi deja că este foarte greu să reproduci un discurs făcut să amuze publicul. Sper că vom reuşi să punem la un moment dat filmele, ca să le vedeţi şi voi. Până atunci, mă voi folosi de ocazie pentru a mulţumi povestitorilor, cei care ne-au adus zâmbetul pe buze şi au umplut Ceainăria GreenTea cu hohote de râs.

Mulţumesc Liana Mitroi, care ne-a povestit de întâlnirile cu ursul, lupul sau vodka transsiberiană

Mulţumesc Cezar Dumitru, care ne-a prezentat cu mult umor câteva categorii importante de oameni întâlniţi în călătorii, printre care vameşii, poliţiştii, chelnerii… nu vă puteţi imagina!

Mulţumesc Lucian Uşurelu, de la care am auzit întrebarea zilei, „cum vă distraţi voi în Tibet?” şi am aflat cum se bea berea acolo, în shoturi mici, precum tequilla.

şi mulţumesc invitatului nostru special, Bogdan Teodorescu, la care sala a cerut bis şi ale cărui poveşti am fi vrut să nu se mai termine. Nu vom uita desigur povestea halucinantă de la restaurantul victorian din Londra, cea cu măgarul scuipător sau cu patronul unei cârciumi din Portugalia, plimbarea prin rezervaţia de păsări pe ceaţă… şi câte şi mai câte, întâmplări pe care le puteţi, parţial, regăsi şi în cartea sa.

Aşa cum am promis, am avut o surpriză pentru toţi invitaţii, aceasta fiind primul număr al revistei LumeaMare.

Povestitorii au primit cadouri de la Ceainăria Greentea iar spectatorii au putut participa la o tombolă, la care s-au câştigat 3 cărţi de la Books Express, 1 carte de la Bogdan Teodorescu şi 4 tricouri aniversare 1 an în LumeaMare.ro.  Câştigătorii au fost: Boby, Catalin Lazăr, Rodica Pasăre , Anca Humeniuc, Ana Popescu, Mugur Păun, Lucian Uşurelu, Ciobanu Laura.

Sperăm să vă bucuraţi de ele şi, mai mult de atât, să păstraţi amintiri frumoase de la acestă zi, atât de importantă pentru noi.

Vă mulţumesc pentru prezenţă şi ne vedem sâmbata aceasta, la ediţia cu numărul 7, ca să îi ascultăm pe şi Adi Hădean şi Răzvan Marc!

Au mai scris impresii:

Cristina Bazavan, Anne Marie, Alina, Liana

Şi dacă mai sunt şi alţii vă rugăm să ne spuneţi!

Mulţumim!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.