Concurs Talente de Năzdrăvani etapa 3

Concurs Talente de Năzdrăvani etapa 3

Nu ştiu cum sunteţi voi dar mie mi se umple inima de bucurie când văd concursuri din care copii pot să înveţe câte ceva despre Lumea asta Mare.
Până duminica viitoare, 3 octombrie, năzdrăvanii mari şi mici au timp suficient pentru ultima etapă a concursului desfăşurat pe Talente de Năzdrăvani.
Tema va fi diferită, în funcţie de vârsta participanţilor. Pentru această probă vom călători cu gândul în Egipt, lângă una dintre cele şapte minuni ale lumii: complexul de la Giza, cu cele trei piramide cunoscute în toată lumea – Kufu, Kefren şi Mikerinos.

Copiii au nevoie de o imprimantă. Piticii vor printa prima pagină a acestui document, Năzdrăvanii şi Şcolarii pe cea de-a doua.

Piticii Năzdrăvani (3-5 ani) vor avea o probă de modelaj. Pe conturul deja trasat, trebuie să adauge plastilină. Tabloul trebuie să reprezinte cele trei piramide, şi îl pot decora cum doresc. Părinţii îi pot ajuta arătându-le fotografii cu complexul, şi, de ce nu, o scurtă poveste despre aceste monumente unice.

Năzdrăvanii şi Şcolarii (5-11 ani) vor avea o probă de colaj. Ei trebuie să decupeze cele trei piramide şi, orientându-se după fotografii, să realizeze o mică machetă a complexului de la Giza. După ce vor fi lipite, colajul va fi decorat/ pictat, pentru a imita cât mai bine realitatea. Pentru asamblare va fi folosită o coală A4. Atenţie, piramidele nu au şi baza. Se decupează pe linia continuă şi se îndoaie pe cea punctată. Se vor asambla şi lipi apoi direct pe foaie, folosind cele patru margini laterale.

Piramidele sunt proporţionale cu cele reale, iar o schemă a complexului, orientativă pentru asamblare, este disponibilă aici. Pentru decorarea machetei, fiecare copil are libertate totală. Obligatorii sunt doar cele trei piramide.

Poate participa la acest concurs orice copil, la grădiniţă sau la şcoală, cu o singură creaţie individuală, conform regulamentului, chiar dacă nu au participat la primele etape ale concursului.
Toţi participanţii la cel puţin una dintre cele trei probe ale concursului Amintiri de vacanţă vor participa în data de 4 octombrie la o tragere la sorţi, în urma căreia 5 norocoşi vor primi una dintre cărţile oferite ca premiu de Librăria Books-Express.ro, din categoria „Cărţi pentru copii”. (O selecţie interesantă, apropiată de activităţile Năzdrăvanilor, o puteţi vedea aici)

Pentru mai multe informaţii citiţi Detaliile probei

Iată şi galeria Etapei precedente Felicitări părinţilor pentru implicare şi micuţilor pentru talent!

Amintiri de vacantaCrucea de pe Caraiman

Amintiri de vacantaBiserica „Sfânta Varvara”, Gura Humorului

Amintiri de vacantaMonumentul de la Adamclisi.

Amintiri de vacantaAceasta este Troiţa unicat în Europa, pe dealul din spatele casei. Pe
Octavian îl fascinează luminiţele care stau aprinse
toată noaptea.

Amintiri de vacantaCastelul Neuschwanstein (Germania)

Amintiri de vacantaGolden Gate. Avionul vine de la Tokio şi merge la aeroport.

Amintiri de vacantaAm un vis, acela de a vedea Egiptul în trecut şi prezent. Mă
fascinează Sfinxul, piramidele, dar şi reginele Cleopatra
şi Nefertiti”.

Amintiri de vacanta Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro (Brazilia)

Amintiri de vacanta„Marele Zid Chinezesc” – China

Amintiri de vacanta„Cetatea Neamţului” din  Târgu Neamţ

Amintiri de vacantaMarele Zid Chinezesc (China)

Amintiri de vacanta„Cetatea de Scaun a Moldovei” din Suceava

Amintiri de vacantaSteagul Dacilor, Orăştie

Amintiri de vacanta„Chipul lui Decebal încrustat pe Columna lui Traian” – Roma

Amintiri de vacanta„Biserica satului meu” din Durneşti

Amintiri de vacanta„Turnul Eiffel” din Franţa

Amintiri de vacanta„Lupoaica cu pui”( Remus şi Romulus) – sculptură din Muzeul Capitoliului – Roma

Amintiri de vacantaDisneyland, Paris.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.