De ce Bologna

Am evitat până acum să scriu despre Bologna, recunosc. Şi asta pentru că mi-a plăcut atât de mult, încât sunt sigură că nu o să fiu absolut deloc obiectivă în rândurile care urmează.

Cum să nu îţi placă oraşul ăsta? E la o oră/două de tren de Veneţia, Verona, Milano sau Florenţa. Bineînţeles, eu nu am fost la Florenţa, am ales să văd Pisa. De parcă turnul ăla ar putea întrece geniul lui Michelangelo. Să nu mai zic că atunci când am văzut că se urcă pe scări am hotărât că mai bine fac haz de cei care încearcă să îşi facă faimoasa poză cu turnul. Să vezi atâţia oameni cu mâinile în aer şi căutând unghiul perfect e chiar amuzant, iţi promit! Dar omul mai greşeşte în viaţă... Cu Modena însă, nu am greşit. Am fost acolo într-un mic restaurant tradiţional în care am mâncat nişte paste cum nu cred că există altundeva în lume. Sunt curioasă dacă ştii cu ce tenor celebru ori m...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.