Mai mult decât Halloween. Diwali (1)

Articolul despre Halloween avea următorul plan: încep prin a evoca eternă dilema: Halloween or not Halloween? După, prezint câteva locuri asociate în general cu numitul Halloween. Articol terminat!

Am hotărât însă să plec de la ipoteza că Halloween e oricum prezent în vieţile noastre, că îl sărbătorim sau nu. Facem o alegere, care înainte nu exista, pentru că nici un copil nu se costuma pentru Halloween la grădiniţă, de exemplu. Sunt curioasă, câţi nu o fac astăzi?

Există mai nou trendul ăsta, de a importa sărbători. Mondializare, dialog între culturi, ştii tu. De ce ar deţine însă americanii monopolul? India, de exemplu, are extrem de multe de oferit la capitolul sărbători. Prin urmare noul plan e următorul: prezint locurile unde Halloweenul e la el acasa în Europa. Iar după, o las pe Laura să povestească despre ideea ei. Astfel î...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.