Mai mult decât Halloween. Diwali (2)

Nu că e cititor LumeaMare, dar chiar are idei fantastice uneori! Ideea articolului, de a "importa" o sărbătoare, alta decât cele americane,  ne-a venit în urma unei discuţii pe Facebook (apropos: nu ezita să ne spui una, alta, ţinem mereu cont de orice sugestie!). Articolul despre Halloween il găseşti aici. Mai departe, te las cu Laura.

"Bine te-am găsit, cititorule! Una dintre cele mai frumoase sărbători din Orient în ultimul trimestru al anului este sărbătoarea luminii, Diwali, în India. Anul acesta se sărbătoreşte pe 5 noiembrie, dar conform calendarului gregorian poate pica oricând în octombrie sau noiembrie, pentru că data sărbătorii este stabilită conform calendarului hinduist.

Diwali este o celebrare de cinci zile a zeiţei Lakshmi, zeiţa hindusă a bogăţiei şi prosperităţii şi se bazează pe o legendă din faimoasa epop...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.