Piaţa Mare din Bruxelles, o bijuterie pe care am păstrat-o!

Prin Bruxelles nu am petrecut decât o singură zi. Şi dacă nu am fi fost atraşi şi de Atomium şi parcul cu miniaturi Mini Europa probabil că mi-ar fi fost greu să mă desprind de Piaţa Mare. Chiar dacă era multă lume, chiar dacă nu am prins renumitul covor de flori, tot aş fi fost în stare să îmi petrec o zi întreagă acolo, cu ochii pe pereţi! Pentru că oricât ai privi în jur tot nu te saturi, tot nu poţi observa toate detaliile, tot nu poţi înregistra totul pe retină.

Dacă mă gândesc bine am şi stat acolo destul de mult, în două momente ale zilei. În prima parte mi-am sucit gâtul şi capul de sus în jos, între minunăţiile de clădiri şi detaliile pe care încercam să le identific după un ghid. După ce m-am lamurit care e Primăria, care e Casa Regelui sau a Ducilor de Brabant şi care sunt casele ghildelor şi semnificaţiile simbolurilor de pe ele, pe înserat am renunţat la sportul ăsta şi am privit cum soarele adăugase şi mai mult fast construcţiilor şi aşa bogate în ornamente. Pe înserat Piaţa Mare din Bruxelles strălucea ca o comoară…

Nu a fost niciodată genul care să îşi dorească inel de logodnă cu diamant (prin urmare nici nu am!) dar sunt atât de fericită că Alex a reuşit să păstreze pentru mine imaginea acestei bijuterii. Nu o port pe deget ci, mai important de atât, o port în suflet.


Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.