Ştiu că din titlu v-aţi aştepta să vă povestesc despre tehnici de pilotare pentru un avion dar nu voi putea să o fac, deşi mi-ar plăcea enorm! Întotdeauna m-a fascinat şi uluit puterea omului de a ridica în aer namila de fier, ba mai mult de atât, de a o aşeza cât se poate de lin şi uşor, înapoi pe pâmânt. Măiestria piloţilor, riscurile la care aceştia se supun, responsabilitatea pe care au, aşază în mintea mea această meserie pe una dintre cele mai de sus trepte. Ne-am născut ştiind că există avioane, că putem ajunge oricât de departe în doar câteva ore, cu o investiţie mică - dacă analizăm bine costurile unei deplasări mai mult sau mai puţin pe jos. Ne-am născut privind dungile albe lăsate de avioane pe cer. Ne-am întrebat însă cum ar fi lumea mare fără avioane şi companiile aeriene?

Cam la asta cugetam eu în timp ce priveam aterizări şi decolări, aşteptând uşor plictisită sosirea primei aeronave Qatar Airways şi pa...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.