Capri, insula fermecată (2)

Despre drumul până aici ai putut citi în prima parte a articolului.

Povesteam la finalul acestuia că se spune că la Sorrento, în timpuri mitice, au locuit sirenele care prin cântecul lor dulce îi ademeneau pe navigatori, însuşi Ulise căzându-le în capcană.

Acum capcanele sunt altele; după ce ne-am aşezat într-o modestă parcare un personaj vânjos semănând mai degrabă a pirat decât a paznic de autoturisme ne-a avertizat foarte hotărât că nu răspunde de conţinutul portbagajului şi să luăm cu noi tot ce aveam acolo. Eram patru oameni, cu bagaje pentru aproape 30 de zile aşa că am mai umblat şi am găsit un loc sigur şi pentru conţinutul maşinii. După o plimbare pe bulevardul principal, pe sub portocali cu portocale în ei, am ajuns în port pe o scurtătură; era atât de mare altitudinea ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.