Olanda într-o zi şi două jumătăţi (1)

Cu toată aglomeraţia din Amsterdam, obositoare oarecum, nu mă mai săturam de privit în jur; ştiam însa că acest oraş nu însemna Olanda, ci numai o faţă a ei, aşa că am vrut să văd mai mult.

Într-o după amiază ne-am urcat în tren şi am poposit la Haarlem, oraşul natal al pictorului Frans Hals. Începând cu gara Art Nouveau, împodobită cu faianţă pictată, vechiul oraş, un A'Damm (Amsterdam) mai mic şi mult mai liniştit, desprins parcă din picturile olandeze, se desfăşura pe lângă râul Spaarne. Apa limpede, cristalină, umbra, liniştea şi sentimentul de ocrotire a naturii şi vieţuitoarelor ei au făcut ca pe malul răului, să locuiască o familie de raţe sălbatice. În cuib erau ouă şi bobocei, iar mamei i s-a părut suspect că ne-am oprit să o admirăm iar, când am fotografiat-o, răţoiul tată a considerat că îi încalc intimitatea şi a apărut de undeva ca să îşi apere familia şi să se lupte cu p...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.