Arabian sands

“They were not ignorant savages; on the contrary, they were the linear heirs of a very ancient civilization, who found within the framework of their society the personal freedom and self-discipline for which they craved.”

Le mulţumesc prietenilor noştri de la Book Express pentru ocazia de a citi această carte. Am hotărât că ea,  la fel ca autorul ei, nu poate fi decât nomadă, aşa că va merge mai departe la Ada Pavel care, consider eu, o va aprecia aşa cum merită. La prima vedere titlul ne duce cu gândul, inevitabil, la un Lawrence of Arabia, o viziune romanţată a acelor ţinuturi. Nimic mai greşit. Arabian Sands e mărturia unui european despre ţinuturile arabe înainte ca epoca petrolului să transforme Abu Dhabi în ceea ce este acum. Avem fiecare părerea noastră despre arabi, nu? În primele luni petrecute în Franţa am fost destul de surprinsă să văd ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.