Ce nu ştiai despre turnul Eiffel

Ai ajuns în Paris. Şi ai ajuns lângă el. Ce-i aşa deosebit? O grămadă de fiare, până la urmă. O grămadă de fiare cu înălţimea de 324 m şi care cântăresc 10 100 t. Realizat în doi ani şi inaugurat cu ocazia expoziţiei universale din 1889… fă calculul, are peste 120 de ani. Că ninge, că plouă, lângă turnul Eiffel e coadă mereu. Se poate urca cu liftul sau pe jos, până la primul etaj, unde sunt magazinele de suveniruri. Mai sus, la doi, e celebrul restaurant Jules Verne, iar la trei vei profita de o panoramă superbă. Am înţeles de la un casier că aici au loc foarte multe cereri în căsătorie. Tot e mai bine decât o banderolă pe un dirijabil, cum a păţit o cunoştinţă de-a mea. Tare cârcotaşă mai sunt!

Acum că am urcat în turn, hai să mergem spre Trocadéro. Uită-te în stânga, vei vedea un carusel care e aici de când lumea (nu mă crede pe cuvânt, habar nu am de când e aici). Dar ştiu că e ce...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.