Taste of London

Am primit un comunicat din partea British Airways şi, pentru că pe mine m-a încântat foarte mult conţinutul acestuia, am hotărât că ar fi interesant să vă povestesc şi vouă. Ei bine, nu ştiam despre festivalul culinar Taste of London, care va avea loc între 16 şi 19 iunie, în Regent’s Park.

Pe scurt, Taste of London adună cele mai bune restaurante ale Londrei, peste 40 la număr, care vor servi mâncăruri din întreaga lume, pregătite de bucătari de talie mondială. Talente internaţionale precum Helena Puolakka (Skylon), Tamas Khan (ORA) şi Alexis Gauthier (Gauthier Soho) se vor alătura unor nume celebre precum Gary Rhodes sau Michel Roux Jr. La ediţia din 2011 se preconizează că vor participa peste 50,000 de vizitatori, doritori să afle secrete culinare şi să descopere gusturi rafinate. Sincer mi-ar plăcea tare mult să ne numărăm şi noi printre ei dar nu cred că vom reuşi…

Biletele sunt între 22 şi 95 de lire, asta fără să mai punem la socoteală biletul de avion. Mai multe detali legate de preţuri găsiţi aici. Şi dacă am înţeles eu bine, clienţii British Airways beneficiază de ceva oferte, puteţi studia şi voi aici.

Ca să vă explic şi care este legătura dintre British Airways şi festival, compania aeriană care sponsorizează acest eveniment de şase ani, va prezenta ‘Height Cuisine’ – ‘Artă culinară la înălţime’o zonă special concepută pentru a demonstra cum simţurile pot fi influenţate de altitudine, atunci când ne aflăm la bordul unui avion.

British Airways îi invită pe vizitatori la “Taste of London” ca să îi cunoască pe experţi şi să afle ce eforturi s-au făcut în culisele programului pentru a prepara în văzduh acele mâncăruri minunate. Oaspeţii vor fi invitaţi să ia parte la diverse experimente, ca să afle cum e posibil ca influenţa mediului să modifice gusturile. De asemenea, compania aeriană le pregăteşte acestora un moment special de degustare de şampanie, brânzeturi şi vinuri, susţinut de câţiva dintre cei mai rafinaţi colaboratori ai săi. Cu această ocazie, invitaţii vor avea şansa de a influenţa viitoarele meniuri servite la bordul avioanelor British Airways.

În plus participanţii vor putea, în timpul festivalului, să asiste la demonstraţii sau cursuri de gătit, la degustări şi multe alte evenimente culinare greu de descris în câteva cuvinte. Vă invit să aruncaţi şi voi un ochi pe site, ca să nu fiu eu singura care mor de poftă acum…

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.