Vacanţa la ţară, în Franţa

Vinurile franţuzeşti fac parte din elită. La fel şi gastronomia. Ca să înţelegeţi dragostea şi mândria francezilor când vine vorba de vin şi de brânzeturi, de exemplu, cel mai simplu ar fi să vizitaţi o podgorie şi/sau o fermă. Dar ce vorbesc, n-ar fi mai bine să vă petreceţi chiar vacanţa acolo?

Există multe «gites» care propun asta, tot ce aveţi de făcut este să vă decideţi în ce zonă vreţi să mergeţi. Un gite este o casă de oaspeţi, un fel de pensiune, la noi. În general este vorba de clădiri vechi, cărora li se dă o viaţă nouă. Totul în spiritul autenticităţii, însă. Preţurile sunt mai mici decât la hotel şi în plus, relaţia cu proprietarul nu e deloc cea impersonală pe care aţi putea-o avea cu recepţionerul unui hotel. O cameră dublă pleacă de la 50 de euro în sus, cu mic dejun inclus. Destinaţiile sunt numeroase: zona Bo...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.