O seară de „re-gustare”

O seară de „re-gustare”

Da, ştiu că am inventat termenul, dar să fim cinstiţi şi să recunoaştem că noi şi vinurile de la S.E.R.V.E. ne cunoaştem deja de ceva timp! Asta nu ne împiedică însă să ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să ne reîntâlnim cu un vin în care avem încredere, fie că o facem la noi acasă, fie că ieşim la degustări cum a fost cea de aseară.

La invitaţia celor de la S.E.R.V.E. şi a organizatorilor Târgului de vinuri Goodwine, în ambianţa terasei Rodon a hotelului El Greco, ne-am împrietenit din nou cu Vinul Cavalerului Feteasca albă 2010 Terra Romana Milenium Alb 2010Terra Romana Rose 2010 şi nu în ultimul rând Terra Romana Feteasca neagră 2008.

Despre vinurile de la Urlaţi – Ceptura am mai avut ocazia să scriem aici şi aici, la fel şi Alibus care ne poate spune două vorbe – sau chiar mai multe – despre Milenium Alb.

O seară plăcută, ocolită de aversele de ploaie cu care începem (sau nu) să ne obişnuim în ultima vreme. LumeaMică a fost şi ea cu noi şi a luat câte o guriţă foarte foarte mică din fiecare sortiment. Nu, nu suntem părinţi denaturaţi şi nu dăm copilului alcool. Dar credem că gusturile bune se învaţă din copilărie! 🙂

Mai vreau să spun că ne place foarte mult ideea Clubului Cavalerilor, idee care îmbină frumos vinul, oamenii, via, deliciile culinare şi, nu în ultimul rând, comoditatea de a comanda un vin bun din poziţia comodă din spatele tastaturii (uneori la oferte foarte tentante).

În trecut vinul era o licoare magică de care se puteau bucura numai cei privilegiaţi. „Având parte de o viaţă „urâtă, dură şi scurtă” primii oameni care au simţit efectele alcoolului s-au crezut binecuvântaţi cu o avanpremieră a paradisului. Neliniştile le dispăreau, spaimele le scădeau, ideile le veneau mai uşor, îndrăgostiţii deveneau mai iubitori când beau licoarea magică” ne povesteşte Hugh Johnson in cartea sa, Povestea Vinului. Astăzi oricine îşi poate permite propria sa avanpremieră la paradis cu condiţia să nu exagereze, pentru a evita iadul de a doua zi! Mai mult de atât, oricine poate să înveţe să deosebească un vin de o imitaţie de vin şi să aleagă o sticlă de calitate fără să îşi dea salariul pe o lună. Iar astfel de întâlniri, în care se pot descoperi gusturi noi, pot fi accesibile prin apartenenţa la acest gen de cluburi. E păcat să nu învăţăm de la specialişti, ceea ce încercăm şi noi să facem, cu fiecare ocazie.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.