Pune la bagaj şi o dantură sănătoasă

Pune la bagaj şi o dantură sănătoasă

Articol realizat cu sprijinul Clinicii DENT ESTET

Vă asiguraţi că e valabil paşaportul. Vă faceţi asigurări de sănătate, pentru orice eventualitate. Verificaţi de mai multe ori traseul, lista de bagaje, rezervările, biletele de avion, banii de pe card, pijamaua, periuţa şi pasta de dinţi şi aşa mai departe.

Aşa e că doar puţini dintre voi faceţi o vizită la medicul stomatolog înainte de o călătorie?

V-aţi gândit vreodată la costurile unei intervenţii stomatologice în afara ţării? V-aţi imaginat cum arată o vacanţă din care v-aţi întoarce spunând „m-aş fi simţit minunat dacă nu m-ar fi durut măseaua aia nenorocită noapte de noapte”? Eu personal, când eram în Roma, am avut vreo 3 zile emoţii din cauza unei dureri de măsea însoţită de abces. Nu aş fi trecut prin asta dacă făceam ceea ce trebuia, înainte de a pleca. Mai am un prieten care a trecut printr-o experienţă absolut ciudată căutând un stomatolog care să arate cât de cât de încredere, prin Asia. Nu a reuşit să-l găsească. Şi sunt sigură că dacă vă gândiţi puţin veţi putea să îmi daţi şi voi câteva exemple de astfel de situaţii.

Profilaxie vine de la pro = înainte şi phylax = păzitor. În limba noastră asta înseamnă să ne asigurăm înainte de a păşi, să facem un drum la stomatolog înainte de a porni în adevărata călătorie. O şedinţă de profilaxie se face la un interval de maxim 6 luni şi aceasta trebuie să cuprindă detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, air-flow şi fluorizare. Vă asiguraţi astfel că nu aveţi probleme, că puteţi avea o respiraţie mai proaspătă pentru mai mult timp (spre norocul partenerilor de drum!) dar mai ales că nu veţi sacrifica bugetul călătoriei pe o intervenţie neprevăzută, foarte costisitoare. Preţul unei simple obturaţii poate să înceapă de la 100 de Euro în Europa, vă las pe voi să ghiciţi ce se întâmplă în cazuri mai complicate.

Ce facem însă cu cei mici? Vara este sezonul în care copiii sunt cei mai predispuşi la carii, fiind mereu tentaţi de îngheţată, dulciuri, bomboane şi alte câte şi mai câte au ocazia să guste prin călătorii. Pentru ei există posibilitatea sigilării dinţişorilor. S-a demonstrat că progresia cariilor la dinţii sigilati este de 2,6%, spre deosebire de 12,6% în cazul dinţilor care nu au fost sigilaţi. La DENT ESTET 4 KIDS se pot face teste care să indice predispoziţia pentru carii şi prezenţa unor bacterii în salivă. Aşa am aflat că Petra are o salivă acidă şi că aceasta a dus la apariţia cariilor de până acum. Drept pentru care am grijă să se spele mai des pe dinţi, să folosească aţa dentară şi să aibă o dietă pe cât se poate de echilibrată, chiar şi atunci când călătorim. Sper ca la un moment dat să o conving să şi stea cu gura deschisă la stomatolog pentru a face sigilarea.

Există aşadar metode pentru a preîntâmpina problemele dentare pe timpul vacanţelor şi vă recomandăm să nu mergeţi pe teoria cu „mie nu mi se poate întâmpla”, e dovedit că nu este valabilă!

PS: şi dacă doriţi un zâmbet de vedetă în vacanţă, nu uitaţi că la DENT ESTET se poate face şi albirea dentară cu lampă cu plasmă ZOOM® Advanced Power, rapid şi eficient. In plus, fiţi cu ochii pe ei pentru că pe 23 Iunie pentru v-au pregătit un cadou vesel la început de vara –Happy Zoom Day.

La soare te vei putea uita, dar la zâmbetul tău din vacanţă… 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.