Parfum cu iz de eucalipt

La nici 100 km vest de Sydney se întinde un vast teritoriu împădurit. Un paradis  format din numeroase rezervaţii naturale, aşezate ca un scut protector în faţa imensităţii aride ce se întinde pe un întreg continent - Outback, neprietenosul dar spectaculosul pustiu australian.

O evadare din Sydney pentru o zi sau două nu e o idee rea, mai ales că în Blue Mountains se ajunge în doar două ore. Am luat trenul din gara centrală şi, după o călătorie reconfortantă, am coborât în micuţa şi cocheta Katoomba, sediul administrativ al Munţilor Albaştri, o localitate ce numără mai puţin de 10.000 de suflete, cunoscută îndeosebi datorită bogăţiilor naturale din imediata sa vecinătate. Denumirea îi vine de la Katta-toon-bah, care în dialectul aborigen înseamnă “Cascada strălucitoare”. Într-adevăr, există multe cascade în apropiere, majoritatea răspândite prin canioanele din Valea Jamison.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Cătălin a început să-şi scrie impresiile de călătorie la insistenţele prietenilor. Finanţist de profesie, pe lângă hobby-ul principal (cel de organizare a bugetelor!) mai este pasionat de călătorii şi fotografie, având spontaneitatea necesară şi capacitatea de adaptare a unui glob trotter modern.