Cireşe, ciocolată …. îngheţată

A venit vara cu zile calde şi însorite şi poate vreţi să vă răcoriţi cu o îngheţată bună...foarte bună dacă o pregătim chiar noi. Îngheţată făcută în casa are un gust extraordinar, este sănătoasă, uşor şi repede de făcut chiar şi fără maşină specială de îngheţată. Vă propun o reţetă de îngheţată de cireşe cu bucăţele de ciocolată... absolut delicioasă.

Ingrediente: 500 gr de cireşe  sau vişine / 200 gr zahăr / 200 gr lapte proaspăt nedegresat / 200 gr frişcă lichidă proaspătă (nebătută) / 140 gr de ciocolată amăruie / 1 linguriţă zeama de lămâie / seminţele unei păstăi de vanilie(sau 1 linguriţă esenţa de vanilie sau puţină vanilină) / 2 linguri de rom - brandy - vişinată.

Să înceapă piesa:

Actul 1 -  Cu ajutorul unui cuţit cu lama largă şi bine ascuţit răzuiţi ciocolată sau tăiaţi-o în bucăţele m...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.