La vie est belle

Ah, Parisul! Oraşul acela pe care unii îl iubesc, iar alţii îl detestă neînţelegând ce îi găsesc primii atât de extraordinar…Toată lumea e de acord însă asupra unui lucru: e scump! Trăiesc aici de nişte ani, aşa că îţi confirm, este. Însă tocmai pentru că trăiesc de nişte ani, am învăţat să fac lucruri foarte plăcute, pe care le fac parizienii şi care nu costă mult.

Să o luăm cu începutul. Exprimare stângace, ştiu, dar trebuia să încep cumva! Suntem în faţă la Notre Dame. Nu te uita aşa la mine, suntem în faţă la Notre Dame şi stăm la coadă să intrăm. Da, e multă lume, însă de obicei durează cinci minute până să intri în catedrala. Ce poţi face aici, în afară de a te lăsa dus de valul de turişti în timp ce încerci să faci cât mai multe poze? Dacă te-ai informat înainte, poate asişti la un concert. E gratuit şi îţi promit: acustica e formidabilă. Îmi amintesc că am asistat o dată la un...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.