Invitaţie în Veneto

Articol scris de prietena noastră Maria Plaiaş, stăpâna Dusty Laces

Mi-a plăcut mult idea Inei, preluată apoi de Alina, de a adopta (măcar) un loc din lumea asta mare şi a-l face cunoscut aşa că m-am gândit să fac un pas în faţă, să ridic mâna şi să propun o zonă italiană. E cam greu cu Italia pentru că orice zonă aş alege ar fi mereu multe de spus, dar la urma urmei cu care ţară nu e greu?

Dar cum ar fi bine să ştii despre ce vorbeşti o dată ce te apuci, m-am gândit că n-ar fi rău să devin 'nănaşa' zonei Veneto, unde locuiesc de mai bine de 10 ani şi pe care, chiar dacă sunt departe de a mă putea lăuda că am văzut tot, o cunosc totuşi destul de bine.

Veneto e cunoscută şi vizitată în special pentru Veneţia şi Verona de către amatorii de cultură şi pentru Cortina

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.