Zmeiele din Kabul

Îţi dau voie să plângi. Nu de tristeţe, ci de bucurie că te-ai născut în România. Te-ai gândit vreodată cum ar fi fost viaţa ta dacă te-ai fi născut în Afganistan? Acestea sunt cuvintele cu care începea, zilele trecute, un reportaj despre o ţară în care deznădejdea este ceva normal. Nu era vorba despre Afganistan, însă eu despre acele locuri vreau să vă vorbesc astăzi. Şi mi-am permis să preiau acele cuvinte, pentru că exprima întocmai gândurile mele.

Noi ne numim LumeaMare. Şi călătorim în locuri frumoase, din care ne întoarcem cu amintiri frumoase şi unde ne simţim norocoşi să ajungem. Există însă şi tari în care frumosul este mai greu de găsit, la prima vedere. În care nici n-ai zice că există, de fapt. În care au loc zilnic execuţii, mutilări, violuri.

Dacă îţi spun acum Afganistan, la ce te gândeşti? La război, la talibani, la...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.