Futuroscope, templul multimedia

Dacă aţi ajuns vreodată pe drumul spre Poitiers, în vestul Franţei, aţi văzut cu siguranţă indicatoarele către Futuroscope. Poate aţi şi întrezărit nişte tuburi ciudate, ori nişte sfere care păreau nelalocul lor aşa, în plin câmp. Ce are în plus faţă de alte parcuri de atracţie? Dacă Disneyland şi Parcul Astérix au roller coastere spectaculoase în care şi ce mai curajoşi simt un mic fior, Futuroscope are în plus tehnologia 4D, Imax-ul, efectele senzoriale, ecrane gigantice, emisferice…Îmi este greu să vă duc cu mine acolo, în scris. Despre Futuroscope nu se scrie, acest parc de disctracţii se trăieşte! O să vorbesc aşadar despre ce mi-a plăcut mie mai mult acolo, însoţind cuvintele de video (youtube), poate vă inspir!

Maria va zâmbi sigur văzând aceasta atracţie. Filmul Micul Prinţ în 4D şi cu efecte senzoriale (adică atunci când plouă, simţi ploaie, dacă bate vântul, îl simţi şi tu) nu-i de lepădat pentru un pasionat de cartea lui Exupéry.

Sunteţi fan Arthur şi Minimoys?  Cu ochelarii speciali pe nas, veţi avea impresia că zburaţi împreună cu Selena şi Betameche, pe o buburuză uriaşă, pentru a-l ajuta pe Arthur. Senzaţii tari garantate!

Dar poate cea mai « reală » experienţă este « La Vienne dynamique ». Veţi fi aşezaţi într-un scaun, cu centura de siguranţa pusă. Însă proiecţiile şi faptul că scaunul se mişca vă vor da impresia că fugiţi printr-un tren, că săriţi din el pentru a ajunge într-o pădure şi a zbura peste un oraş, direct într-o…maşina de curse! Cine nu a visat să zboare? Din nou, senzaţii cât se poate de reale, chiar o să vă credeţi acolo!

Vreţi să exploraţi puţin şi oceanul? Din nou, într-un cinema 3D, cu ochelarii speciali pe nas, vă veţi stăpâni cu greu impulsul de a întinde mâna pentru a atinge animalele.

“Într-un secol, am devenit un mit, când tot ce voiam era să devin pictor”. Îl veţi înţelege mai bine pe Van Gogh după ce veţi viziona acest film.

La fel cum veţi înţelege mai bine zborurile în spaţiu după ce veţi zbura cu Astromouches către Lună.

Există extrem de multe atracţii, spaţii cu cele mai noi jocuri, pentru mari şi pentru mici. Tarifele sunt destul de mari, însă la sfârşitul zilei sunt sigură că o să vă spuneţi că a meritat : 36 de euro/adult şi 27 de euro/copil. Pentru micuţii sub cinci ani intrarea este gratuită, însă majoritatea atracţiilor le cam sunt interzise. În principiu, atunci când copilul are 1,20 m se consideră că poate participa la toate activităţile. La minusuri, aş trece faptul că majoritatea atracţiilor sunt valabile doar în franceză.  Plus cozile. Însă hei, este vorba despre templul viitorului cinematografiei, merită! Trebuie doar organizare!

Articole similare: Europa Park

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.