Despre ce scriem prin LumeaMare?

Despre ce scriem prin LumeaMare?

Impresii din locurile care ne-au plăcut cel mai mult, destinaţii despre care poţi găsi cele mai multe informaţii la noi pe blog. Poate le vei alege chiar în vara aceasta!

Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de cel de-al doilea an de activitate, pentru că s-au strâns mai bine de 1300 de articole şi poate că meniul nostru nu reuşeşte cel mai bine să vă ducă către informaţiile pe care le căutaţi (vom rezolva şi asta într-o zi cu mai puţin soare, când ne-om aduna de pe drumuri), am decis să alcătuim câteva compilaţii, pe temele şi atuurile principale ale blogului, pentru a vă ajuta să înţelegeţi ce ştim să facem noi mai bine şi ce găsiţi pe la noi.

Păi este evident, în principal scriem JURNALE şi IMPRESII din călătorii, din lumea mai mare sau mai mică prin care călătorim. Dar nu ne oprim aici şi îmi va fi foarte greu să încerc să aleg, din arhivă, câteva recomandări pentru voi. Veţi observa desigur că cele mai multe impresii le avem din EUROPA iar acest lucru nu este tocmai întâmplător. Cel puţin doi-trei membri ai echipei au o dorinţă arzătoare de a descoperi comorile culturale ale acesteia. Nu spunem că ASIA nu are tezaurul său cultural sau că AFRICA nu ne fascinează. Dar pentru că e vară şi nu mai e mult timp la dispoziţie, o să rămânem pe aici, pe aproape de casă. Şi să vedem ce găsim:

E clar pentru toată lumea că iubim AUSTRIA sau GERMANIA MEREU SUPRINZĂTOARE. ORAŞUL FLAUTULUI FERMECAT, castele precum LINDERHOF sau HERRENCHIEMSEE, BERLIN, HEIDELBERG, GARMISCH PARTENKIRCHEN fiind doar câteva mici repere din Germania. Iar în Austria trebuie să vă bucuraţi de spiritul jucăuş de la HELLBRUNN, de canionul LIECHTENSTEINKLAMM, de secularul HALLSTATT sau strălucirea SWAROVSKI, de minunata şosea către gheţar, GROSSGLOCKNER, sau de călătoria deasupra norilor, la KAPRUN.

Dacă nu vreţi munte şi vă e dor de mare nu evitaţi Croaţia cu insulele sale uluitoare. Nu pot să cred că avem doar două articole scrise aici, va trebui să luăm măsuri!

V-aş trimite şi în SPANIA dar nu la mare, pariez că e foarte aglomerat. Încercaţi mai degrabă altfel de forme de relief, un EL TORCAL, o redută naturală ca PICOS DE EUROPA, o plimbare PRIN PIRINEI, un oraş fascinant ca RONDA sau izolatul sat AGUERA.

FRANŢA e şi ea destul de bine reprezentată pe blogul nostru şi nu mă refer aici doar la sfaturile utile pe care le puteţi primi de la Alina, în direct din Paris (despre informaţii utile o să vorbesc în altă compilaţie) ci la faptul că am reuşit să ajungem în SUDUL FRANŢEI, în BORDEAUX, pe COASTA DE AZUR la DISNEY şi la O ALTFEL DE GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ, am înţeles ce înseamnă ROCAMADOUR, FENOMENUL LOURDES sau PALATUL IDEAL construit de un poştaş. Şi asta e încă puţin din câte veţi găsi! Mai mult de atât, Ghiocel(a) va continua să scrie despre tot ce a văzut anul acesta, în excursia de aproape o lună prin Franţa.

În ITALIA ne-a fost imposibil să nu călcăm pe căi bătătorite, nu poţi să fii acolo fără să vezi mai întâi ROMA, FLORENŢA, VENEŢIA, POMPEI, VERONA. Ne-am bucurat totuşi şi de DOLOMIŢI, de CAPRI sau de ASSISI.

Nici despre asta nu am scris prea mult dar ar merita să luaţi în calcul MUNTENEGRU sau SLOVENIA.

Despre ROMÂNIA nu mai trebuie să vă povestesc, facem parte dintre cei care îşi iubesc ţara şi scriu mult, cu entuziasm, despre părţile ei frumoase. Încercăm chiar să traducem în Engleză şi Franceză, în limita timpului disponibil, pentru a arăta şi celor din afară frumuseţile de aici.

Pentru alte destinaţii sau alte părţi de pe glob vă invit să căutaţi singuri prin IMPRESII şi, daca vă interesează ceva anume, să ne daţi de veste pentru a încerca măcar să vă ajutăm. Nu uitaţi, nu suntem experţi la planificat vacanţe ci mai degraba la povestit despre ele. Iar dacă aveţi voi idei mai bune şi impresii despre locuri mai puţin cunoscute, mai exotice sau pur şi simplu slab reprezentate la noi pe blog, vă aşteptăm cu drag să ni le trimiteţi.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.