Mausoleul de la Mateiaş, cel mai frumos popas spre munte

În weekend-ul prelungit cu ziua liberă de Sfânta Maria (15 august), de groaza unui blocaj obositor pe DN1 şi DN1A, am luat-o dinspre Bucureşti pe Piteşti- Câmpulung- Moeciu de Jos. Dacă nu aş fi avut un însoţitor extrem de inteligent şi insistent, aş fi trecut fără să-mi pese pe lângă cel mai frumos popas din vara aceasta.

La 11 km de Câmpulung Muscel, mai exact în comuna Valea Mare- Pravăţ, pe dealul Mateiaş, ne aştepta Mausoleul soldaţilor pieriţi în Primul Război Mondial.

Este primul în care mă opresc vreodată, poate că de aceea a şi avut un asemenea impact asupra mea.Poate şi pentru că bunicul meu a luptat alături de ei şi s-a întors acasă pentru tot restul vieţii cu câteva schije metalice în picioare. Totuşi, am fost norocoasă, m-am bucurat de el o parte a copilăriei mele.

Acest monument se remarcă mai întâi prin exteriorul...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.