O fotografie, un oraş cândva “acasă”

Când am citit rezumatul de astăzi, scris de Alina, am zâmbit pentru că exact la asta mă gândeam, abia sosită din peregrinări. Mă gândeam la cât de uşor ne este să ne schimbăm acel “acasă”, la faptul că, atunci când plecăm, numim “acasă” chiar şi pensiunea sau hotelul la care ne întoarcem seara, cu picioarele rupte de oboseală şi cu simţurile îmbătate de atâtea impresii şi senzaţii noi.

Ieri LumeaMică m-a întrebat: “mami, tu unde crezi că e mai bine, acasă sau în Franţa?”. I-am răspuns că “acasă” şi o ţară sunt două lucruri care nu se pot compara. A înţeles ce spun dar şi-a dat seama că ceva nu este tocmai adevărat, pentru că mi-a replicat: “ei bine, să ştii că eu aş putea fi foarte bine şi franţuzoaică”.

Nu mai comentez şi vă las în compania unei imagini care a însemnat pentru mine, cândva, “acasă”.

Piatra Neamţ

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.